Riassunto analitico
Vanilla is the second most expensive spice after saffron and is widely used in the pharmaceutical, food industry and cosmetics. Thanks to a highly efficient,reproducible and timesaving HPTLC-UV/Vis/FLD-EDA-MS method, it was possible to depict the biological and biochemical profiles of 32 vanilla fruits and related products. This study was carried out in Geissen,Germany,in the Food Science laboratories of the Justus Liebig University under the supervision of Professor Gertrud Morlock as part of the Erasmus plus exchange program, erasmus coordinator, Professor Federica Pellati . This research gave relevant information on the array of active ingredients and allowed the assessment of respective health-promoting activities, e. g., using the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl radical reagent as well as the Aliivibrio fischeri and acetylcholinesterase. Direct bioautography allowed the assignment of single bioactive compounds and the assessment of their different profiles. The bioprofiles directly linked to the content of vanilla added to the food product and differed to those containing vanillin. Bioactive compounds of interest were eluted using an elution head-based interface and further characterized via HPTLC-ESI+/ESI-(HR)MS).
|
Abstract
La vaniglia è la seconda spezia più costosa dopo lo zafferano ed è ampiamente utilizzata nel settore farmaceutico, alimentare e cosmetico.
Grazie a un metodo HPTLC-UV / Vis / FLD-EDA-MS altamente efficiente, riproducibile e veloce, è stato possibile elaborare i profili biologici e biochimici di 32 frutti di vaniglia e prodotti correlati.
Questo studio è stato condotto a Geissen, Germania, nei laboratori di scienze alimentari dell'università Justus Liebig sotto la supervisione della professoressa Gertrud Morlock nell'ambito del programma di scambio Erasmus plus, coordinatore erasmus, la professoressa Federica Pellati.
Questa ricerca ha fornito informazioni rilevanti sulla gamma di principi attivi e ha permesso la valutazione delle rispettive attività di promozione della salute, e. g., utilizzando il reagente del radicale 2,2-difenil-1-picrilidrazile, l'Aliivibrio fischeri e l'acetilcolinesterasi.
La bioautografia diretta ha permesso l'assegnazione di singoli composti bioattivi e la valutazione dei loro diversi profili. I bioprofili direttamente collegati al contenuto di vaniglia aggiunti al prodotto alimentare e differivano da quelli contenenti vanillina. I composti bioattivi di interesse sono stati eluiti utilizzando un'interfaccia basata su test di eluizione e ulteriormente caratterizzati mediante HPTLC-ESI + / ESI- (HR) MS).
|